piątek, 7 grudnia 2012

dessert apple - pear - miiiamiii...

by me.


Sometimes, when I have something in the fridge... and I'm to lazy to go to shop to buy something more... then I cook something LOVLY! I don't have eggs to make cake, I don;t have chocolate to make something.. something.. everyone love chocolate :-)

Only sweet I have are fruits! A lot of apples and pear! And that is enough to cook lovly dessert! :-)

by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
I start from wash fruits and cuts them casually. Condensation of lemon juice apples to not darkened. I add oil from vanilla to mixture beautifully vanilla smell. Pears are ripe, they do not have to cut just crush them in your hands. I do not use sugar, the fruit is sweet in itself. Chopped apples and pears crushed put the pot of water to a little wpewam do not adhere to dona. Everything I cook, as long as prokukty turn into mousse. The whole house smells wonderful vanilla.

by me.
be my.
by me.
 Compulsion to do take two large apples and pears about a kilo. I received quite a lot of mousse. What you do not eat immediately put to the Stoics and pasteurized. I suspect that it will not be long mousse was on the shelf.

Enjoy your meal!
by me.

poniedziałek, 3 grudnia 2012

Owocowy deser! Gruszki i jabłka :-)

by me.
by me.
by me.

Czasem mając coś w domu i nie mając chęci wychodzić po coś nowego - można stworzyć coś pysznego. Miałam ochotę na słodki, ciepły deser, w domu nie miałam czekolady, nie miałam jajek - upieczenie czegokolwiek było nie możliwe... To co miałam to sporo owoców.

Umyłam i obrałam jabłka i gruszki. Jabłek dwie sztuki, gruszek około kilograma. Jabłka po obraniu by nie ściemniały obficie skropiłam cytryną. Obrane owoce pokroiłam w kostkę, dodałam do nich kilka goździków i olejku waniliowego. Wszystko razem wrzuciłam do garnka, podlałam odrobina wody, by nie przywarło do dna i zagotowałam. Gotowałam tak długo, aż deser nabrał konsystencji musu. Co ważne nie dodałam cukru, nawet łyżeczki!

Aromat waniliowy sprawił, że w całym domu cudownie pachniało! :-)
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.

by me.

Musu wyszło dość dużo, więc połowę zawekowałam.
Z pewnością długo nie będzie stał na półce :-)
Mus jest pyszny i słodki, koniecznie do musu użyj bardzo dojrzałych gruszek! Moje były dość miękkie by ich nie kroić, rozgniatałam je w rękach :-)

by me.
by me.
by me.
by me.






Food Forum... coś do poczytania :-)

by me.

Już w styczniu debiutuje nowy magazyn poświęcony żywieniu Food Forum.

Informacja jest bardzo ważna, ponieważ Food Forum będzie partnerem mojego bloga! :-)

A już dziś na stronie Food Forum można przeczytać artykuł o celiakii. Polecam :-)

http://food-forum.pl/food/celiakia-jakie-produkty-i-przetwory-wybrac/

środa, 28 listopada 2012

Cream of tomato with bacon

by me

Today I lazy day... Sun sleeps... and I sleepy too.

Just some days ago I write how to do concentrate from tomato and today I use it!

Cream of tomato is very fast dinner :-)

I use concentrate, have to just cook it. If you want you can use a little water  I prefer thick cream :-)

Only thing I have to do is bacon. I use one slice of bacon, onion and garlic. Everything I cut in pices.  First I fry bacon then onion and garlic.  When onion is gold bacon is ready! 

I can eat!

If you lazy like I am eat cream of tomato with bacon ;-)

ooo! And give some basil on top! :-)

by me
by me
by me
by me
by me
by me
be me
by me

Krem pomidorowy ze skwarkami


by me

Kilka wpisów temu pisałam jak zrobić przecier pomidorowy, który jest półproduktem do potraw. Dziś użyję przygotowanych pomidorów, do zrobienia kremu ze skwarkami... Pogoda nie sprzyja pracowitości więc szybkie danie będzie idealne! :-)

Gotowy przecier wystarczy podgrzać, można rozcięczyć wodą, ja lubię gęste kremy.

Do kremu muszę przygotować tylko wkładkę, czyli skwarki. Kroję plaster boczku w kostkę, pokrojone mięso smażę na patelni. To samo robię z cebulą, kroje się w kostkę i dorzucam do smażonych skwarek.

Razem z cebulą siekam ząbek czosnku, który też smażę.

Skwarki z usmażoną cebulą wrzucam do kremu i obiad gotowy!

Jeśli nie masz czasu by przygotować koncentrat, możesz użyć pomidorów z puszki do zrobienia kremu ;-)

by me
by me
by me
by me
by me

Obiad jest gotowy! ;-)

by me
Gotowy krem posypuję bazylią.

by me
by me


wtorek, 27 listopada 2012

Pumpkin in vinegar... Like it! :-)

by me
Autumn is the season for pumpkin. Do you like pumpkin in vinegar?

What do I need to preper preparations from pumpkin?

3 kg pumpkin
1 l vinegar
2 l water
1 teaspoon of cinnamon
10-15 pieces carnations
some ginger

by me
by me
by me
by me
by me
by me
by me

I start from preper pumpkin. Have to bore edible part and seeds. Cut pumpkin in slices, peel skin and cut in small ankle. 

by me
by me
by me
by me

Have to cook brew form vinegard, water, cinnamon, carnations and ginger.

I put the pumpkin pieces in jars and when the brew is boiling then I pour it to jars - fast!


by me 
by me 
by me 
by me 
by me 
by me
Splin the jars and cook them in big pot, 20 minuts.
When cooked, it is removed from the jars. I set the pot upside down until cool. If the vector is not leaking jar went.

Pumpkin is ready! :-)

If I made it, you can too! :-)