środa, 28 listopada 2012

Krem pomidorowy ze skwarkami


by me

Kilka wpisów temu pisałam jak zrobić przecier pomidorowy, który jest półproduktem do potraw. Dziś użyję przygotowanych pomidorów, do zrobienia kremu ze skwarkami... Pogoda nie sprzyja pracowitości więc szybkie danie będzie idealne! :-)

Gotowy przecier wystarczy podgrzać, można rozcięczyć wodą, ja lubię gęste kremy.

Do kremu muszę przygotować tylko wkładkę, czyli skwarki. Kroję plaster boczku w kostkę, pokrojone mięso smażę na patelni. To samo robię z cebulą, kroje się w kostkę i dorzucam do smażonych skwarek.

Razem z cebulą siekam ząbek czosnku, który też smażę.

Skwarki z usmażoną cebulą wrzucam do kremu i obiad gotowy!

Jeśli nie masz czasu by przygotować koncentrat, możesz użyć pomidorów z puszki do zrobienia kremu ;-)

by me
by me
by me
by me
by me

Obiad jest gotowy! ;-)

by me
Gotowy krem posypuję bazylią.

by me
by me


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz