środa, 28 listopada 2012

Cream of tomato with bacon

by me

Today I lazy day... Sun sleeps... and I sleepy too.

Just some days ago I write how to do concentrate from tomato and today I use it!

Cream of tomato is very fast dinner :-)

I use concentrate, have to just cook it. If you want you can use a little water  I prefer thick cream :-)

Only thing I have to do is bacon. I use one slice of bacon, onion and garlic. Everything I cut in pices.  First I fry bacon then onion and garlic.  When onion is gold bacon is ready! 

I can eat!

If you lazy like I am eat cream of tomato with bacon ;-)

ooo! And give some basil on top! :-)

by me
by me
by me
by me
by me
by me
be me
by me

Krem pomidorowy ze skwarkami


by me

Kilka wpisów temu pisałam jak zrobić przecier pomidorowy, który jest półproduktem do potraw. Dziś użyję przygotowanych pomidorów, do zrobienia kremu ze skwarkami... Pogoda nie sprzyja pracowitości więc szybkie danie będzie idealne! :-)

Gotowy przecier wystarczy podgrzać, można rozcięczyć wodą, ja lubię gęste kremy.

Do kremu muszę przygotować tylko wkładkę, czyli skwarki. Kroję plaster boczku w kostkę, pokrojone mięso smażę na patelni. To samo robię z cebulą, kroje się w kostkę i dorzucam do smażonych skwarek.

Razem z cebulą siekam ząbek czosnku, który też smażę.

Skwarki z usmażoną cebulą wrzucam do kremu i obiad gotowy!

Jeśli nie masz czasu by przygotować koncentrat, możesz użyć pomidorów z puszki do zrobienia kremu ;-)

by me
by me
by me
by me
by me

Obiad jest gotowy! ;-)

by me
Gotowy krem posypuję bazylią.

by me
by me


wtorek, 27 listopada 2012

Pumpkin in vinegar... Like it! :-)

by me
Autumn is the season for pumpkin. Do you like pumpkin in vinegar?

What do I need to preper preparations from pumpkin?

3 kg pumpkin
1 l vinegar
2 l water
1 teaspoon of cinnamon
10-15 pieces carnations
some ginger

by me
by me
by me
by me
by me
by me
by me

I start from preper pumpkin. Have to bore edible part and seeds. Cut pumpkin in slices, peel skin and cut in small ankle. 

by me
by me
by me
by me

Have to cook brew form vinegard, water, cinnamon, carnations and ginger.

I put the pumpkin pieces in jars and when the brew is boiling then I pour it to jars - fast!


by me 
by me 
by me 
by me 
by me 
by me
Splin the jars and cook them in big pot, 20 minuts.
When cooked, it is removed from the jars. I set the pot upside down until cool. If the vector is not leaking jar went.

Pumpkin is ready! :-)

If I made it, you can too! :-)




Croutons with eggs... taste of my childhood...

by me.

Delicious and easy! Croutons with eggs!

What do I need to cook then?

2 slices of bread (gluten free)
2 eggs
butter

by me.

by  me.

I knock eggs to the bowl. I warming up the butter in a frying pan, and put on bread. I browning bread on both sides. To make it cripsy.  I break  eggs and put a little salt.

by me.
by me.

When the bread is brown and crispy - pour the egg slices. It is important to pour the egg into the bread, not at him. Then fry an egg and toner on the bread.

by me.
by me.
 Breakfast id ready!!! 

Bon appetit!!! :-)

by me.

niedziela, 25 listopada 2012

Grzanki z jajkiem... jeden ze smaków dzieciństwa...



Pyszne i proste! Grzanki z jajkiem.

Potrzebne składniki to: 

pieczywo - 2 kromki
jajka - 2 szt.
masło


I granat na deser.



Jajka wbijam do miseczki, na patelni rozgrzewam masło, kiedy jest rozgrzane kładę na patelnię kromki chleba. Kiedy chleb podpieka się, rozbijam jajka, sole je. Pieczywo podpiekam z obu stron, aby było chrupiące.



Kiedy pieczywo jest brązowe i chrupiące - wlewam pod kromki jajko. To ważne aby jajko wlać na patelnię, pod chleb, wówczas jajko usmaży się i przylepi do pieczywa.


Po chwili grzanki gotowe! :-)