piątek, 7 grudnia 2012

dessert apple - pear - miiiamiii...

by me.


Sometimes, when I have something in the fridge... and I'm to lazy to go to shop to buy something more... then I cook something LOVLY! I don't have eggs to make cake, I don;t have chocolate to make something.. something.. everyone love chocolate :-)

Only sweet I have are fruits! A lot of apples and pear! And that is enough to cook lovly dessert! :-)

by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.
I start from wash fruits and cuts them casually. Condensation of lemon juice apples to not darkened. I add oil from vanilla to mixture beautifully vanilla smell. Pears are ripe, they do not have to cut just crush them in your hands. I do not use sugar, the fruit is sweet in itself. Chopped apples and pears crushed put the pot of water to a little wpewam do not adhere to dona. Everything I cook, as long as prokukty turn into mousse. The whole house smells wonderful vanilla.

by me.
be my.
by me.
 Compulsion to do take two large apples and pears about a kilo. I received quite a lot of mousse. What you do not eat immediately put to the Stoics and pasteurized. I suspect that it will not be long mousse was on the shelf.

Enjoy your meal!
by me.

poniedziałek, 3 grudnia 2012

Owocowy deser! Gruszki i jabłka :-)

by me.
by me.
by me.

Czasem mając coś w domu i nie mając chęci wychodzić po coś nowego - można stworzyć coś pysznego. Miałam ochotę na słodki, ciepły deser, w domu nie miałam czekolady, nie miałam jajek - upieczenie czegokolwiek było nie możliwe... To co miałam to sporo owoców.

Umyłam i obrałam jabłka i gruszki. Jabłek dwie sztuki, gruszek około kilograma. Jabłka po obraniu by nie ściemniały obficie skropiłam cytryną. Obrane owoce pokroiłam w kostkę, dodałam do nich kilka goździków i olejku waniliowego. Wszystko razem wrzuciłam do garnka, podlałam odrobina wody, by nie przywarło do dna i zagotowałam. Gotowałam tak długo, aż deser nabrał konsystencji musu. Co ważne nie dodałam cukru, nawet łyżeczki!

Aromat waniliowy sprawił, że w całym domu cudownie pachniało! :-)
by me.
by me.
by me.
by me.
by me.

by me.

Musu wyszło dość dużo, więc połowę zawekowałam.
Z pewnością długo nie będzie stał na półce :-)
Mus jest pyszny i słodki, koniecznie do musu użyj bardzo dojrzałych gruszek! Moje były dość miękkie by ich nie kroić, rozgniatałam je w rękach :-)

by me.
by me.
by me.
by me.






Food Forum... coś do poczytania :-)

by me.

Już w styczniu debiutuje nowy magazyn poświęcony żywieniu Food Forum.

Informacja jest bardzo ważna, ponieważ Food Forum będzie partnerem mojego bloga! :-)

A już dziś na stronie Food Forum można przeczytać artykuł o celiakii. Polecam :-)

http://food-forum.pl/food/celiakia-jakie-produkty-i-przetwory-wybrac/